Ti tricks, der får mobilen til at holde længere
Det er ofte ikke nok at lade mobilen op én gang i døgnet. Her er rådene som giver batteriet længere levetid.
Hvis du bruger din mobil meget i løbet af dagen, kender du helt sikker til problemet. Ved hyppig brug af sociale medier, generel browsing på nettet samt streaming af musik, holder batteriet ikke i lang tid.
Mange tror, at det er alle de apps man har åbne, som tømmer batteriet hurtigere, men faktum er, at de fleste programmer ikke bruger meget strøm, når de er i baggrunden.
Faktisk kan det blot gøre det værre, skriver Wired. Forklaringen er at apps der er åbne i baggrunden bruger kortere tid på at åbne, end en app som du lukker helt igen. Så at lukke apps som du stadig vil bruge, dræner batteriet hurtigere, end hvis du bare lader være med at lukke programmet.
Derfor er skal du droppe det gamle trick og gøre dette i stedet:
1. Tjek hvilke apps der bruger mest strøm
Til Smart forklarer mobiltelefonreparatøren Mobylife, at flere programmer er dårligt kodet, som gør at batteriets levetid reduceres drastisk. Check hvilke apps der bruger meget batteri - du vil nemt kunne se, hvilke apps som særligt skiller sig ud.
Apps som du bruger en masse vil naturligvis stå øverst på listen, men de apps, du sjældent bruger, som er på listen, vil vi anbefale at slette.
På iPhone: Gå til Indstillinger> Batteri. Nederst kan du finde de apps som har brugt mest strøm i de sidste 24 timer og sidste uge.
På Android: Gå til Indstillinger> Batteri. Vælg batteribrug, og du vil få en liste som viser hvilke programmer der bruger mest strøm
2. Skru ned for lysstyrken
Mange har unødvendig høj lysstyrke på skærmen – skærmen er en af de ting, som trækker allermest strøm. Selvom de fleste smartphones justerer lysstyrken automatisk, er den ofte meget stærkere end det du har behov for. Ifølge Apple er en af de enkleste måder, at forlænge batteriets levetid, er ved at skrue ned for lysstyrken.
På iPhone: Swipe op fra bunden af skærmen og juster lysstyrken.
På Android: Swipe nedad fra toppen af skærmen og juster lysstyrken.
3. Sluk for Wi-Fi
Vidste du, at din mobil altid søger efter et trådløst netværk, som den kan koble sig op til? Når du ikke er hjemme eller på ved et sted hvor du ved du kan koble dig til et netværk, bør du slukke for Wi-Fi – som er det andet tricks Apple mener en af de enkleste måder at spare på strømmen.
På iPhone: Swipe op fra bunden af skærmen og tryk wi-fi-ikonet.
På Android: Swipe nedad fra toppen af skærmen og tryk wi-fi-ikonet.
4. Fjern opdatering af apps i baggrunden fra
Automatisk opdatering af apps bruger både strøm og datatrafik, hvis du ikke begrænser dine apps tilgang, skriver netsiden Lifehack. Man mister ikke blot strøm når dine apps opdaterer, men appen vil hele tiden søge efter nye opdateringer.
På iPhone: Gå til Indstillinger > Opdater apps i baggrunden. Slå opdater apps i baggrunden fra eller vælg hvilke apps der ikke skal opdateres automatisk.
På Android: Indstillinger> Databrug. Tryk på menu ikonet øverst til højre og slå automatisk synkronisering fra.
5.Begræns push-meddelelser
Flere apps sender meddelelser, som du egentlig ikke har brug for. Tjek hvilke apps der har tilgang til at sende dig meddelelser, og slå dem fra som du ikke ønsker at få meddelelser fra.
På iPhone: Indstillinger> Meddelelser. Slå meddelelser fra de apps og spil som du ikke ønsker, at få meddelelser fra.
På Android: Indstillinger> Apps. Slå meddelelser fra de apps og spil som du ikke ønsker, at få meddelelser fra.
6. Slå bluetooth fra
Hvis du ikke bruger trådløse hovedtelefoner eller kobler telefonen op til bilen, har du sjældent behov for bluetooth. Som hovedregel bør du derfor have slået bluetooth fra, og så kan du aktivere funktionen, når det bliver nødvendigt.
På iPhone: Swipe op fra bunden af skærmen og tryk på bluetooth.
På Android: Swipe nedad fra toppen af skærmen og tryk på bluetooth.
7. Slå lokalitetstjenester fra
Lokalitetstjenester og placering bruger rigtig meget strøm, og endda en funktion som du antagelsesvis ikke bruger særlig ofte. Find ud af hvilke apps som konstant henter information om hvor du befinder dig, og slå den funktion fra som tillader at hente din placering, dette siger Lifehacker.
På iPhone: Indstillinger>Anonymitet> Lokalitetstjenester. Deaktiver alle lokalitetstjenester eller slå lokaliteten manuelt for hvert program.
På Android: Indstillinger> Placering. Deaktiver alle placeringer.
8.Skift baggrundsbillede
Hvis du bruger dynamisk baggrund, altså et billede som bevæger sig, kan du få længere batterilevetid, hvis du skifter til et normalt still-billede. Ifølge Reader`s Digest kan AMOLED-skærme også spare batteri ved at vælge et helt mørkt baggrundsbillede. Mange af de populære Android-telefoner har de skærme.
På iPhone: Indstillinger> Baggrund
På Android: Indstillinger> Baggrundsbillede.
9. Skru tiden ned på autolås/skærmspare
Hvis du ofte glemmer at trykke på knappen, som slukker skærmen, lyser telefonen helt ind til skærmspareren slår til. For at spare på batterilevetiden anbefale DinSide at ændre på autolåsindstillingerne som bestemmer hvor lang tid der skal gå før skærmen slukker af sig selv. Hermed slipper du for at bruge unødvendigt batteri på dette.
På iPhone: Indstillinger> Autolås
På Android: Indstillinger> Skærmspare
10. Slå energibesparende funktionen til
Hvis batteriet allerede er meget lavt og du ikke har mulighed for at lade din mobil op, findes der et sidste trick som gør at du får batteriet til at holde lidt længere: Sæt energibesparende funktion til. Det gør at telefonen stort set automatisk slår, alle de ovennævnte punkter til eller fra.
På iPhone: Indstillinger> Batteri
På Android: Indstillinger> Batteri og strømbesparelse
Indhold produceret af VG Partnerstudio for Komplett
Oprettet: 06.07.2016
Sidst opdateret: 17.01.2017