fri returfri retur

   

Sådan bliver du mester i Google-søgning

Med disse tricks bliver du en bedre og mere præcis googler.

Bare skriv dit spørgsmål i søgefeltet - og vupti så har du svaret lige foran dig. Kan du overhovedet huske en dag, hvor du IKKE søgte efter noget på Google? 

Men det sker jo også, at man ikke kan finde præcis det, man leder efter. Det kan for eksempel være besværligt at komme tilbage til en bestemt artikel eller video, som du fandt ved et tilfælde, og nogle gange giver Google dig simpelthen for mange irrelevante resultater.


Læs også:
 IT-eksperternes bedste råd til valg af studie-PC

Smart har fået eksperterne hos Google Norge til at dele deres bedste søgeråd - både tips til at gøre dine søgninger mere præcise og interessante funktioner, du kan få brug for i hverdagen. For endnu flere søgetips kan du tjekke Googles side med tips og tricks.

 

Start med det simple

Screenshot: www.google.dk

 

Søgning skal være nemt. Begynd med at indtaste et enkelt navn eller ord. Hvis du søger efter et sted eller et produkt et bestemt sted, indtaster du navnet sammen med stednavnet.

Søg med et nøjagtigt udtryk

Screenshot: www.google.dk

 

Leder du efter noget, hvor du er sikker på hele eller dele af sætningen, kan du bruge anførselstegn til at afgrænse resultaterne.

 

 

Medtag eller ignorer (-) ord i din søgning

Screenshot: www.google.dk

Du kan bruge minustegn (-) for at indikere visse ting, du ikke vil se i søgeresultaterne. Hvis du vil læse om Rosenborg, men ikke fodboldklubben, kan du søge rosenborg -rbk. Hvis du fortsat vil have resultater fra Trondheim og ikke fra Rosenborg slot i København kan du inkludere trondheim: rosenborg trondheim -rbk, eller ekskludere københavn: rosenborg -rbk -københavn.

 

Brug * for manglende ord

Screenshot: www.google.dk

 

Hvis du kan huske en sætning, men er i tvivl om et af ordene, kan du bruge anførselstegn omkring sætningen og erstatte det manglende ord med en stjerne. Så gætter Google det manglende ord, men vil stadig vise dig resultater med alle ordene.

 

Søg inden for en bestemt websted eller domænenavn

 

Screenshot: www.google.dk

 

Mange websteder giver dig mulighed for at søge i indholdet på hjemmesiden, men denne funktion virker ikke altid optimalt. Indtast site: i søgefeltet på Google, efterfulgt af webstedets domæne og det, du leder efter, så får du kun resultater, der fører dig til denne hjemmeside. Hvis du ønsker at afgrænse en søgning til kun danske sider, kan du i stedet indtaste site:dk i søgefeltet.

 

Søg efter filtype

 

Screenshot: www.google.dk

 

Leder du efter dokumenter, der offentliggøres i et bestemt format, såsom et regneark eller en præsentation, kan du afgrænse til kun disse dokumenttyper. Søg efter bestemte filtyper såsom .pdf, .ppt eller .xls, ved at tilføje filetype: og filforkortelsen på tre tegn.

 

Regn valuta om

 

Screenshot: www.google.dk

 

Søgefeltet kan bruges til langt mere end at finde sider med relevant information. Du kan få svar på en masse af det, vi spekulerer på i hverdagen, direkte på resultatlisten.

Uanset om du er ude at rejse eller tjekker priser på nettet, kan du bruge søgefeltet til at konvertere alle verdens valutaer med opdaterede valutakurser. Skriv for eksempel 100 USD in NOK for at regne om fra amerikanske dollar til norske kroner.

 

Konverter forskellige måleenheder

Screenshot: www.google.dk

 

Der findes mange forskellige måleenheder, og der er god chance for, at du kan få dem omregnet direkte i søgefeltet. Prøv for eksempel 70 miles in km.

 

Find ud af, hvad klokken er

Screenshot: www.google.dk

 

Hvis du skal have fat i nogen i en anden tidszone, kan du tjekke, hvad klokken er dér, hvor de befinder sig.. Skriv blot time new york i søgefeltet for at få lokal tid i New York.

 

Tjek om dit fly er planmæssigt

Screenshot: www.google.dk

 

Skal du ud at flyve eller hente nogen i lufthavnen, kan det være praktisk at tjekke, om der er forsinkelser. Skriv flightnummer i søgefeltet og få svaret med det samme, for eksempel flight sk844.

 

Find populære tidspunkter

Screenshot: www.google.dk

 

 

Hvis du planlægger en tur til IKEA eller en populær restaurant, kan du bruge Google til at undersøge, hvilke tidspunkter på dagen og hvilke dage, der er de mest travle - så kan du ganske enkelt undgå den værste stress. Søger du for eksempel «ikea slependen» får du ikke bare vejbeskrivelse og åbningstider, men også en graf med 'populære tider' som hjælper dig med at vælge den rigtige dag og det rigtige tidspunkt.

Læs også: Find den rigtige bærbare PC til dig.