fri returfri retur

Trådløse høretelefoner til træning

Er du frustreret over øreknopper der falder ud, eller ledninger der er i vejen? Smart hjælper dig med at finde de helt rigtige høretelefoner til din træning.

Lydkvaliteten er selvfølgelig vigtig, men det er ikke det eneste du bør overveje når du skal vælge øreknopper eller høretelefoner til aktivt brug.

Camilla Lorentzen er personlig træner og ejer træningsbloggen ”Fitnok”. Hun er en af dem som vægter god lyd højt, men hun mener at det er mindst ligeså vigtigt hvor godt høretelefonerne passer.

- Øreknopper som giver gnavesår i ørerne, og har en diskant som ikke ligner den oprindelige lydkvalitet, giver mig mere hovedpine end træningsglæde, og de bliver hurtigt smidt ud, siger hun.

 

TRÆNING OG HIFI: PT Camilla Lorentzen og Anne Grethe Holst fra Komplett deler deres tips om høretelefoner til træning. FOTO: FITNOK.NO/PRIVAT

Vigtigt med det rigtige ”fit”

Mange såkaldte ”in-ear”-høretelefoner har flere knopper med i æsken, sådan at du kan vælge den størrelse som passer godt i dine ører. Det er disse typer af høretelefoner der er normale at bruge til træning, ifølge træningseksperten.

- Men i løbet af de sidste par år virker det som om, at ”on-ear”-høretelefoner er kommet mere og mere ind på markedet, specielt for dem som styrketræner. De har en overlegen lyd når du sammenligner med de fleste ”in-ear”-høretelefoner, og jeg ville selv vælge dem.

 

Monster iSport Freedom V2 BT headset

Bluetooth 4.0 med Apt-X giver dig musik med den højeste kvalitet muligt, hvilket sikrer at den trådløse lyd er ligeså god som den kablede.

De trådløse ”on-ear”-høretelefoner, Monster iSport Freedom V2, er et eksempel på hovedtelefoner rettet med en aktiv målgruppe – det har også fået gode anmeldelser, blandt andet for dets lydkvalitet. Batteritiden er op til 24 timer, oplyser Anne Grethe Holst, produktchef for HiFi hos Komplett.

- De er super til træningsmennesket, som foretrækker høretelefoner der sidder på, og ikke indeni øret, siger hun.

Mange fortrækker Bluetooth

Endvidere er den fordel at kunne droppe ledningen – lige meget om du løber ude eller træner indenfor i et træningscenter.

- De fleste der træner ønsker trådløs lyd som gør det enkelt at bevæge sig, og som enkelt kan kobles til enheder. Dem der er dårlige til at huske at oplade høretelefonerne sværger dog stadigvæk til kablerne, siger Holst.

Imidlertid er batteritiden på mange Bluetooth-høretelefoner blevet så god, at du ikke behøver at lade dem mellem hver træning – og som regel kan du også bruge dem med ledning.

- Jeg har altid en ledning med mig i lommen, i tilfælde af at høretelefonerne skulle løbe tør for strøm. Men ”once you go Bluetooth, you never go back”, siger Lorentzen.

 

Bør kunne modstå vandsprøjt

De fleste hovedtelefoner tåler meget, men hvis du sveder meget, eller er aktiv i alt slags vejr, betaler det sig at vælge høretelefoner som er lavet til al salgs vejrTræningshøretelefoner har et større fokus på robusthed og resistens overfor sved og vandsprøjt, siger Holst.

Mange af producenterne opgiver en IP-kode, som beskriver hvor mange vand produktet kan holde til. Det sidste ciffer i koden varierer på en skal fra 0 til 8, og jo højere tallet er, jo mere vand kan produktet tåle.

Ander producenter bruger begreber som ”svedafvisende”, ”vandsprøjts sikrede” eller ”vandafvisende”, hvor det er mindre klart nøjagtigt hvor meget hovedtelefonen tåler.

 

 

Oprettet: 30.06.2017

Sidst opdateret: 18.09.2018